I have a dream

I HAVE A DREAM

Al een eeuwigheid zijn begrippen zoals blanke superioriteit, eurocentrisme en eurogantie een realiteit, maar pas sinds kort wordt erover gepraat op mainstream media. En dat is niets te vroeg.

Maar wat betekent black history voor jou? En hoe bepaalt huidskleur vandaag wie je bent of wat je doet? Zinnema trok het gesprek open en richtte de vraag aan alle artiesten uit Brussel en de Rand. De telefoon stond plots roodgloeiend en ook via de digitale kanalen stroomden de reacties binnen. Sinds januari heeft ook een denktank van dynamische enthousiastelingen – voornamelijk van Afrikaanse diaspora – zich mee achter het artistieke roer geschaard. Naast de complexe taak om de talrijke projectoproepen te adviseren, heeft de  denktank ook de samenstelling van een uitdagend seizoen op zich genomen.

Het spetterend Kick-Off Event opent met een groot muziekpodium, aangevuld met dans- en beeldende workshops. Voor het leergierige publiek is er Afrootino: verschillende dans- en muziekstijlen vieren hun Afrikaanse afkomst. Yves Aduhire zet met zijn danstheater GENO IN SIDE een zinnige reflectie neer over de menselijke trauma’s van de Rwandese genocide. Tijdens I Have A Dream Exposed brengen beeldende kunstenaars een knap staaltje museumgenot, gecureerd door de artistieke trekkers van Zinnema en de trouwe residenten van Mangoo Pickle en TIMISS.

Mocht je echt geen zin hebben om enorm veel bij te leren, heerlijke artistieke kwaliteit te ontdekken en inspirerende mensen te leren kennen, dan ben je bij Zinnema aan het foute adres. Maar onze deuren staan alvast open. Wagenwijd. Voor iedereen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s