Over KUNSTPOORT

Amateurkunsten een passie

Eric, Magda, Kathleen, Bernadette en Bert heten jullie welkom op onze blog Kunstpoort.

Wie zijn wij?
We zijn vijf enthousiaste volgers van alles wat gebeurt in de wereld van de kunst in het bijzonder van de amateurkunsten.

Waarom deze blog?
We willen een actief onafhankelijk platform aanbieden aan al wie geïnteresseerd is in soms verbazend goede en originele amateurkunsten of kunst tout court. Amateurkunsten betekent passie, passie voor kunst, dans, literatuur, beeldende kunst, fotografie, film, performances…  Deze passie willen we overbrengen op onze bezoekers door middel van reportages in tekst, beeld en film over allerhande evenementen en organisaties die te maken hebben met niet-professionele kunstenaars, semiprofessionele kunstenaars of de minder gekende namen uit het kunstenveld. Graag willen we het brede publiek aanspreken en enthousiasmeren voor de amateurkunsten en kunst in het algemeen. Het enige dat professionele kunst van amateurkunst onderscheidt is niet de kwaliteit maar de tijdsindeling en het niet financieel afhankelijk zijn van eigen kunst. Amateurkunst heeft onterecht vaak een pejoratieve klank.

Eric Rottée: tekst en foto
Magda Verberckmoes: tekst
Kathleen Ramboer: tekst en foto
Bernadette Van de Velde: foto
Bert Vannoten: video

Contact

kunstpoortmail@gmail.com

Een gedachte over “Over KUNSTPOORT

 1. Beste,

  Besteden jullie ook aandacht aan onbekende Vlaamse auteurs die via hun boeken het oervlaamse karakter van weleer (dat deels ook nu nog bestaat) laten herleven? Mijn (voorlopig) laatst verschenen romans “Het geheim van de boetemonnik” en “De memoires van een notaris” krijgen mooie reacties, o.a. van Mark Eyskens en Paul Geerts (tweede vader van Suske en Wiske). Als ik Paul even mag citeren… ‘WAAW! Het was lang geleden dat ik nog zo een meeslepende roman heb gelezen. Hoewel het verhaal heel dramatisch is, is er één iets dat er torenhoog bovenuit steekt, LIEFDE. …’ Mark Eyskens vindt: ‘Je boek is niet alleen een misdaadroman, een thriller, een familiale tragedie, een liefdesdrama. Het is ook een pakkende schets van de “oude goede tijd”, toen er nog strikte klassenverschillen bestonden tussen de burgers. U hebt alles zeer methodisch op een bijna onderkoelde toon neergeschreven in een sobere stijl die contrasteert met de tragiek van de inhoud en waardoor juist deze tragische kant beter tot uiting komt.’
  Mag ik u uitnodigen mijn website te bezoeken?
  Hopelijk kan deze mail uw interesse opwekken.

  vriendelijke groeten,

  Marc Geyens
  0498/28 41 16

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s