Spots op west 2016

SpotsOpWest_logo_2016Een charmant theaterfestival van OPEN DOEK te Westouter

Het 14de zomer theaterfestival Spots op West, van 7 tot 10 juli in Westouter, is een amateurtheaterfestival waar het ganse dorp Westouter aan meewerkt. De lokale inzet is groot. Dorpsbewoners stellen met enthousiasme locaties ter beschikking en leven mee met het festival.
Een 40-tal gezelschappen spelen overal in het dorp de pannen van het dak. Tussendoor is er ook allerhande randanimatie.

 

Spots op west © Luk Dombrecht
foto Luk Dombrecht

TONEEL

Toneel is er te zien op vele markante locaties. Ik noem er hier enkele op: het amfitheater van de gewezen vakantiekolonie ‘Kosmos’ – een brouwerij – de plaatselijke feestzaal Corneblomme, die stamt uit de tweede helft van de 19de eeuw – de Sint-Eligiuskerk enz…
Nieuw dit jaar zijn de individuele vertellingen die plaatsvinden in de zetelliftjes van de kabelbaan Cordoba, hoog in de lucht.

OPENINGSACT

Spots op West start met een openings act van West-Vlaamse bodem. Sleutelfiguur is Wannes Cappelle, zanger-liedjesschrijver van de band ‘Het Zesde Metaal’ en ook bekend als ‘Wantje’ uit de televisieserie ‘Bevergem’. Hij zet een uniek project op poten met de Koninklijke Harmonie Ypriana. ‘Olympiërs in Flanders Fields’ is een concert over de door de oorlog afgelaste Olympische spelen van Berlijn in 1916. Het muziekstuk werd gebaseerd op het gelijknamige boek van politicoloog Herwig Reynaert. Deze openingsact vindt plaats in het amfitheater.

RANDANIMATIE

Een greep uit de aangeboden randanimatie: relaxerende massage, tai-chi, grime, een circus-workshop, muziekoptredens (o.a. Guido Belcanto), een permanente foor. Dat vindt allemaal plaats op het Dorps-Onthaal-Punt of kortweg DOP: een groot grasplein vlak achter de dorpskern. Daar staat de grote, feestelijke spiegeltent waar je tussen de voorstellingen door altijd naar kan terugkeren.

FESTVALTREIN

Alle plaatsen zijn makkelijk bereikbaar vanaf de dorpskern, op enkele na. Maar dan brengt de festivaltrein je gratis naar de verder gelegen bestemmingen.

ORGANISATIE

De organisatie ligt in handen van OPEN DOEK vzw en vele lokale vrijwilligers, zonder hen was dit festival niet mogelijk geweest. Het belangrijkste natuurlijk is een enthousiast publiek dat wil en kan meespelen in het grote schouwtoneel dat het dorp Westouter is van 7 tot 10 juli.

 

Voor meer info en programma zie www.spotsopwest.org

Organisatie OPEN DOEK zie:  http://www.opendoek-vzw.be/

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s