WEEK VAN DE AMATEURKUNSTEN VOORTAAN 365 DAGEN LANG

VAN 10 DAGEN WEEK VAN DE AMATEURKUNSTEN NAAR…. #poweredbyWAK

MEDEDELING

Misschien had je er al van gehoord…maar de Week van de Amateurkunsten 2018 was dé allerlaatste editie. 23 jaar lang toonde de Week van de Amateurkunsten de rijke diversiteit in kunstbeoefening van de 2 miljoen vrijetijdskunstenaars in Vlaanderen en Brussel. Waarschijnlijk ook in jouw stad of gemeente. Als nationaal event houdt de WAK op te bestaan…maar dat betekent niet dat de aandacht voor lokaal artistiek talent zal verdwijnen, wel integendeel!

WAAROM DIT EINDE?

En toch houden we op met een nationale Week van de Amateurkunsten. De WAK is ontstaan toen er nog geen smartphones waren waarmee evenementen gedeeld werden. Gemeentes hadden nog geen cultuurbeleidscoördinator. Doorheen de jaren zagen we steeds vaker straffe lokale (vaak interdisciplinaire) initiatieven opduiken onder een eigen naam. Ook op andere momenten van het jaar worden sterke evenementen georganiseerd waarin lokaal artistiek talent aan bod komt. Al dat creatief talent vindt ook steeds beter zijn eigen weg naar het publiek … en dat is maar goed ook!

 EN NU?

Voortaan kies je als kunstenaar of organisator gewoon zelf het beste moment om je kunst aan het publiek te tonen. Wou je al jaren eens een wintertheaterfestival organiseren, of wil je graag een artistieke invulling geven aan de Week van het Bos, gedichtendag of een ander event … het kan allemaal!

Ook de landelijke amateurkunstenorganisaties zullen je blijven uitdagen met sterke formats waar jij als organisator in mee kan stappen. Denk aan Lokale Helden, Drukdrukdruk, Buren bij Kunstenaars, Naft voor Woord, Feest van de Folk, Stem van mijn geheugen, BK Poetry Slam, Landjuweel, Dansvitrine en allerlei wedstrijden en festivals. Inspiratie vind je hier.

Het enige wat echt verandert vanaf 2019 is:

– geen landelijke oproep met thema weer

– geen voorgedrukt promotiemateriaal meer ter beschikking

– geen vaste ‘periode’

 #poweredbyWAK

Alle prachtige lokale initiatieven en nationale events bundelen en verbinden we nu onder via #poweredbyWAK! Al je creatieve exploten kan je vanaf nu kwijt onder deze noemer. Tag dus zeker al jouw evenementen, acties, optredens, activiteiten, plannen en workshops met #poweredbywak op Facebook, Instagram en Twitter en ze krijgen automatisch een plaatsje op de ‘wall of fame’ op www.wak.be.

Met #poweredbywak blijven we werken aan de zichtbaarheid van de 2 miljoen amateurkunstenaars in Vlaanderen en Brussel, en blijven we de kracht van zelf kunst maken in de vrije tijd in de verf zetten.

 

info, tekst en illustraties:

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s