BLIJVEND CREATIEF Free Pectoor

KUNSTPOORT bevraagt digitaal de kunstenaars die ooit aan bod kwamen in haar reportages, naar hun leven en werk in deze surreële tijden.
Free Pectoor reageerde als eerste  en bijt de spits af. De respons wordt gepubliceerd in chronologische volgorde.

KUNSTPOORT Welke creatie staat er voor het ogenblik op stapel?  Titel? Media?
FREE PECTOOR De laatste weken ben ik vooral bezig met minimalistische-abstracte schilderijen op groot formaat, de input en de concepten lagen al enkele tijd in mijn store-box en de uitvoering diende zich aan. Dat is nooit mathematisch in te plannen dat gebeurt op het gevoel als ik er klaar voor ben, als dat ontbreekt dan begin ik er niet aan. Verder werk ik altijd in reeksen, uitermate zelden komt er een stand-alone artistiek werk naar buiten. Mijn output is een soort ‘campaign’, altijd geweest.

  1. A what… a ham – olieverf op 100% linnen – H90 x B60
  2. It’s like a clip – olieverf op 100% linnen – H90 x B60
  3. What left after removing – olieverf op 100% linnen – H90 X B60
  4. It is not finished yet – olieverf op 100% linnen – H150 x B100
  5. This one is finished – olieverf op 100% linnen – H150 x B100

KUNSTPOORT Is je nieuw werk gerelateerd aan de Corona crisis?
FREE PECTOOR Momenteel, thematisch in geen geval, misschien komt daar verandering in tijdens de evolutie van de pandemie. Als adept van ‘expect the unexpected’ sta ik open voor verandering…

KUNSTPOORT Ben je intensiever met kunst bezig dan voor covid-19?
FREE PECTOOR Iets minder omdat ik mij moet verplaatsen van Melle naar Sint-Denijs-Westrem waar mijn atelier is gevestigd. Uit respect voor elk leven neem ik mijn verantwoordelijkheid op. Ondertussen werk ik online verder aan het kunstproject INSIDE/OUT waar 24 kunstenaars aan boord blijven nu we project hebben verplaatst naar eind juli 2020. Vooral de coördinatie en de communicatie voor INSIDE/OUT is nu heel belangrijk en de aansturing naar de 24 kunstenaars.

KUNSTPOORT Is het maken van kunst een noodzaak, een manier om deze periode te verwerken?
FREE PECTOOR Als kunstenaar is het maken van kunst een evidentie het is de manier van anticiperen op problemen die in de weg kunnen staan, die zijn nu eerder materieel of logistiek; voldoende materiaal hebben en de verplaatsingen/contacten kunnen remmend of tot stilstand komen. De kracht zit vooral in het aanvaarden van situaties buiten onze wil en hoe je daar mee omgaat. Nu is het ‘first things first’.

KUNSTPOORT Heb je toekomstplannen of staan die nu on hold?
FREE PECTOOR Ik heb geen kristallen bol en ik leef enkel VANDAAG, dat lukt mij aardig, wat niet wil zeggen dat ik geen plannen en geen agenda heb. Er zit nog zoveel in mijn hoofd, mijn notities, mijn concepten, mijn archief. Ik zie en laat toe wat er op mijn weg komt en dat is buitengewoon aangenaam -als je niets verwacht, gebeurt het- ten goede of ten kwade (hier in dit geval Covid-19).
Vooral niet verzuren en gefrustreerd zijn en steevast bezig blijven, desnoods met iets anders.

INFO

https://www.nucleo.be/artist/index/nl/104

foto  copyright Free Pectoor

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s