Kunstenaar Thijs Polfliet neemt je mee op reis

Overzichtstentoonstelling

Van 12 april tot en met 24 april toont Thijs Polfliet een overzicht van zijn werk in kunstgalerij Hondsdamme. Dit overzicht bestaat uit pentekeningen en collages op hout.

Thijs Polfliet neemt de kunstliefhebber mee op reis doorheen verschillende steden in België en Brazilië. Onderweg ontdek je persoonlijk getinte verhalen uit de geschiedenis. Hij laat zich niet alleen inspireren door architectuur en natuur maar ook door personen die zijn pad kruisten.

https://www.youtube.com/watch?v=3Rhl2NdPlS0

De tentoonstelling is drieledig.

Een verzameling postkaarten op fineerhout, tekeningen en collages tonen een wereld die balanceert tussen fictie en werkelijkheid.

© Di Fausto (2016)

Een tweede reeks verbeeldt de geschiedenis van de Quilombo’s.
Via zijn Braziliaanse vriend leerde Thijs Polfliet de Quilombo’s kennen. Quilombo’s zijn gemeenschappen van slaven in Brazilië die tijdens het koloniale bewind opgericht werden. De gevluchte slaven vochten toen een gewapende strijd tegen de plantagehouders en grootgrondbezitters. Sommigen van deze nederzettingen bestaan nog steeds.

 

© Thijs Polfliet

Een derde reeks verhaalt het leven van zijn grootvader. Onlangs ontdekte Thijs Polfliet dat het Afrikaanse masker dat zijn kamer siert, een decorstuk is uit de film “Quax in Afrika”. Zijn grootvader werd tijdens WOII verplicht tewerkgesteld in Duitsland. Daar werkte hij als schilder/decorbouwer voor de Duitse filmstudio UFA. Zijn grootmoeder toonde hem foto’s uit deze periode: een lachende grootvader in tegenwoordigheid van Duitse acteurs zoals Heinz Rühmann en Hertha Feiler. Thijs Polfliet vindt het vreemd dat er entertainment werd gemaakt tijdens deze afschuwelijke periode. De werken, foto’s en inkttekeningen op hout tonen een blik achter de schermen.

© Thijs Polfliet

De werken van Thijs Polfliet zijn mise en scènes waarin fictie en realiteit door elkaar lopen.
KUNSTPOORT wenst Thijs Polfliet veel succes met zijn boeiend geïllustreerde verhalen.

Info
kunstgalerij Hondsdamme
Kerkstraat 32
Damme
12 april tot 24 april 2018
Maandag tot en met zondag: 12 tot 18u

http://www.hondsdamme.be/index.htm
www.thijspolflietgraphics.be
thijspolfliet@icloud.com

 

tekst Kathleen Ramboer info Thijs Polfliet

 

 

2 gedachtes over “Kunstenaar Thijs Polfliet neemt je mee op reis

Plaats een reactie