Ruilcursus van Wisper

Wisper is een sociaal-culturele organisatie voor volwassenen die creatieve cursussen in de kunsten aanbiedt.  Wie wil deelnemen, betaalt met geld.  Bij de ruilcursussen is dat niet zo. Je moet tegenover hen een dienst gaan ruilen zoals bijvoorbeeld koken, het lokaal na de cursus opruimen, …  Ik kies om een verslag te maken van de ruilcursus die ik op 31 juli in Leuven heb gevolgd.

Ik kies een beeldende cursus rond de werken van Tarchovsky. Als startsein bekijken wij fragmenten van een film, die hij heeft gemaakt.  Zijn films zijn zonder montage gefilmd. De beelden zijn traag, maar toch roepen zij griezelige beelden à la Exorcist op.

Daarna gaan wij in het cursuslokaal en de grote tuin rond het gebouw inspiratie opzoeken en met ons eigen toestel fotograferen.  Dat doen wij door  spiegels te gebruiken waardoor we effecten verkrijgen.  Dus niet zoals gewoonlijk weerspiegelingen van het water, maar wie weet wat het is.

Tijdens het laatste uur van de cursus, kunnen wij kiezen tussen waarnemingstekenen van stilstaande voorwerpen of verder fotograferen.  Ik kies voor het laatste, want waarnemingstekenen doe ik minder graag omdat het zo klassiek en oncreatief is.

Op het einde bekijken wij elkaars werken en bespreken wij die, maar wegens tijdsgebrek kan dat niet.  Als suggestie aan de lesgeefster geven wij mee, dat die workshop langer mag duren en kan focussen op één kunstdiscipline.  Toch is dat een tof initiatief en volg ik in de toekomst nog cursussen bij Wisper.

Voor meer informatie: Wisper

:IMG_9311IMG_9359

Foto’s en tekst: Tess Van Deynse

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s